Årsmöte 2015

– på Nordiska Muséet

Årsmötet 2015 ägde rum i anknytning till Ostfestivalen på Nordiska Museet i Stockholm. Vi samlades klockan 10 på muséet för kaffe, ostmacka och inledningstal. Därefter tågade vi till vår sammanträdeslokal, Stallet, tvärs över gatan.

Vi var 28 personer på årsmötet och det genomfördes på sedvanligt raskt sätt och med intressanta diskussioner. Se protokollet nedan.

Årsmötesdeltagarna utanför Stallet efter det givande mötet
Årsmötesdeltagarna utanför Stallet efter det givande mötet

Efter mötet tog vi oss åter till Nordiska Muséet dels för en liten macka och dels för att besöka de olika montrarna där utställare, både stora företag och de små, visade upp sina produkter. Vi smakade och njöt.

ostfestivalen_litenOstfestivalen_2015_2 Ostfestivalen_2015_1Ostfestivalen_2015_3
Resultatet från Ostfestivalen finner du här

På eftermiddagen samlades vi igen i Stallet för föredrag.

Lars Moberger
Lars Moberger
Kerstin Jürss
Kerstin Jürss

Vår ordförande Lars Moberger talade om Mejeriprodukternas funktion i matlagningen och teorierna bakom och vi fick veta att SIK numera är en del av SP. Kerstin Jürss berättade om organisationen FACE. Rapport därifrån finner du bland stipendierapporterna.

Vidare finns Kerstins bilder längre ner på sidan. Mästerkocken Fredrik Eriksson intervjuades av Ulf Borgström och vi fick mycket ”matnyttigt” med oss när det gäller framtida produktutveckling med sikte på restaurangbranschen. Läs mer om Fredrik här.

Dagen avslutades med en välsmakande middag på Långbrons värdhus.

Länkar till föredragens bilder:

Länkar till årsmötesdokumenten

 

Lämna en kommentar