Årsmötet 2019 – rapport

I år hade vi lagt årsmötet i kungliga huvudstaden, närmare bestämt i Älvsjö.

Som seden bjuder samlades vi kvällen innan för en gemensam middag i gemytets tecken. Att döma av sorlet kring middagsborden var stämningen hög. Ännu högre blev den när vi tog hissen upp till 19:e våningen till hotell Scandic Talks skybar. Här serverades goda drycker och utsikten över Stockholm beskådades.

Dagen efter samlades vi hos Kavli, som på ett förtjänstfullt sätt tog hand om oss. Årsmötesförhandlingarna följdes av ett 30-tal medlemmar, som på ett engagerat sätt gav goda råd till styrelsen samtidigt som man var nöjd med styrelsens arbete under det gångna året. Läs protokollet nedan. Inom kort kan du läsa styrelsens verksamhetsplan för 2019.

Martin Ragnar utmanade oss att se utanför boxen när det gäller framtiden för konsumtionsmjölken. Här finns mycket ogjort, men det blir inte enkelt då lagstiftning och regelverk inte sällan upplevs som begränsande.

Företaget Kavli presenterades av Marknads- och Innovations Direktör Helena Donar. Jag rekommenderar att besöka företagets hemsida och bekanta dig med företagets historia för den är verkligen intressant, klicka HÄR.

Företagets produktmix är långt större än vad jag visste – inte minst beroende på senare års uppköp. Och naturligtvis kom Raketosten upp, som på senare tid gjort come-back för ett tag, dock utan den klassiska förpackningen som inte lever upp till dagens krav på hygien och säkerhet.

Givetvis fick vi också besöka produktionsanläggningen under ledning av kunniga guider.

I bildspelet nämns en film om tillverkningen av Kavlis mjukost.


Det är ett reklaminslag före filmen.

Dokument

Dokumenten finns på dessa länkar: