Webinarium  ”Minskat svinn” hur rätt data kan minska svinnet”

 

 

 

Välkommen till vårt webinarium:  ”Minskat svinn hur rätt data kan minska svinnet”

Var: Teams

När: 20 november kl 14:00-15:30

Svinn kostar mycket pengar och belastar miljön. För att kunna sätta in rätt åtgärder för att minska svinnet krävs bra underlag dvs mätdata. Under webinariet belyses frågan från olika håll.

  • Inledning
  • Svinn i ett nationellt perspektiv – Karin Lindow, utredare, Jordbruksverket och Christina Anderzén, handläggare, Naturvårdsverket
    Karin berättar om samarbetet mellan svenska myndigheter, vilka begrepp som används samt mätningar på nationell nivå och internationell rapportering.
  • Mjölkens densitet är viktig för korrekt beräkning av svinn på mejeriet – Åse Lundh, professor animaliska livsmedel, SLU
    Hur mycket varierar mjölkens densitet i råvaran och i olika processteg och vad betyder det för uppföljningen av svinn när volym räknas om till kg?
  • Hur Skånemejerier har halverat sitt svinn på 5 år – Tintin Mattsson, mejerichef, Skånemejerier
    Genom hårt systematiskt arbete och många mätningar har SM minskat svinnet, Tintin berättar hur man har arbetat.
  • Avslutning

Anmälan sker HÄR då får man en Teams länk till eventet

Välkommen Styrelsen