Välkommen till vårt webinarium: ”Minskat svinn hur rätt data kan minska svinnet”
Var: Teams
När: 20 november kl 14:00-15:30
Svinn kostar mycket pengar och belastar miljön. För att kunna sätta in rätt åtgärder för att minska svinnet krävs bra underlag dvs mätdata. Under webinariet belyses frågan från olika håll.
- Inledning
- Svinn i ett nationellt perspektiv – Karin Lindow, utredare, Jordbruksverket och Christina Anderzén, handläggare, Naturvårdsverket
Karin berättar om samarbetet mellan svenska myndigheter, vilka begrepp som används samt mätningar på nationell nivå och internationell rapportering. - Mjölkens densitet är viktig för korrekt beräkning av svinn på mejeriet – Åse Lundh, professor animaliska livsmedel, SLU
Hur mycket varierar mjölkens densitet i råvaran och i olika processteg och vad betyder det för uppföljningen av svinn när volym räknas om till kg? - Hur Skånemejerier har halverat sitt svinn på 5 år – Tintin Mattsson, mejerichef, Skånemejerier
Genom hårt systematiskt arbete och många mätningar har SM minskat svinnet, Tintin berättar hur man har arbetat. - Avslutning
Anmälan sker HÄR då får man en Teams länk till eventet
Välkommen Styrelsen