Rapporter

 

 

Reseberättelse till: FI & HI EUROPE PARIS, 6-8 DEC 2022 av Gilai Nachmann

Reseberättelse FIEurope2022 GilaiNachmann (637.7 KiB, 96 downloads)
Stipendierapport IDF GlobalDairy Conference 2021 av Frida Lewerentz

Rapport MTF FridaLewerentz[25961] (479.0 KiB, 56 downloads)
Stipendierapport Nordic Dairy Congress 2017 av Maria Hedlund

Stipendiumrapport Nordic Dairy Congress 2017 Maria Hedlund (929.2 KiB, 390 downloads)
The 2nd Food Allergen Management Symposium 2017 (FAMS 2017), including The Second Asia Pacific Food Allergen Management Workshop Global harmonisation of food allergy management – collaboration, innovation, science and communication av Annelie Eklöw

Stipendierapport Allergenkonferens Sydney 2017 Annelie Eklow (1.9 MiB, 561 downloads)
Referat från den 44:e nordiska mejerikongressen av Josefin Sjöberg, Louise Landin och Matilda Carlsson

Referat Av Nordisk Mejerikongress (113.7 KiB, 421 downloads)
Rapport från ”IDF Parallel Symposia 2016, Dublin 11-13 april Dairy Products Concentration & Drying Cheese Science & Technology” av Ida-Marie Andersson och Kajsa Nilsson

Stipendiumrapport IDF Parallel Symposia 2016 Ida-Marie & Kajsa LU (385.2 KiB, 725 downloads)
Elisabet Waak rapporterar från studieresan till Kalifornien för att studera nya trender
Rapport Stipendieresa Kalifornien 2015 Elisabet Waak (1.5 MiB, 842 downloads)
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Boel Dahlberg
Rapport Boel Dahlberg (191.5 KiB, 601 downloads)
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Kerstin Jürss
Rapport FACE Kerstin Jurss (107.0 KiB, 717 downloads)
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Anna Kälvebrand
Rapport FACE Anna Kalvebrand (162.4 KiB, 571 downloads)
IDF-konferensen World Dairy Summit 2013 samt besök på mejeriföretaget Meiji och Japans nationella center för jordbruks- och livsmedelsforskning av Maria Glantz och Frida Gustavsson

Reserapport Mejeritekniskt Forum Glantz Gustavsson (694.5 KiB, 876 downloads)
Frank Seerup rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013

Reserapport 201309 Frank Seerup (934.9 KiB, 957 downloads)
Louise Kniström rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013

Reserapport 2013 06 Louise Knistrom (36.0 KiB, 668 downloads)
Kenneth Soerensen rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013

Reserapport 2013 06 Kenneth Soerensen (69.7 KiB, 688 downloads)
Gunilla Ekström rapporterar från sin studieresa i Brasilien gällande NFC-juice produktion ur alla dess perspektiv.

Reserapport Gunilla Ekstrom 2010 (575.7 KiB, 791 downloads)

Hennes resa är också dokumenterad på film och finns på Youtube:

Stipendieresa för deltagande på den 42:a Nordiska  Mejerikongressen av Jonas Börjesson

Stipendieresa 42 Mejerikongressen Jonas Borjesson (75.9 KiB, 459 downloads)
Mikropartikulerat vassleprotein- Framställning och tillämpning av Patrik Andersson

Stipendierapport Mikropartikulering (2.9 MiB, 3352 downloads)
Bioaktiva komponenter i mjölk – Stipendieresa från Australien och Nya Zealand 2006, Anna Oliw och Marie Söderström

 

Bioaktiva Komponenter I Mjolk (310.8 KiB, 1322 downloads)
 Presentation

Presentation Mejeritekniskt Forum (124.5 KiB, 1018 downloads)
Reserapport Annika Hjort – Processreologi 2003/4 Genom besök på tre olika institut i Europa som arbetar med processreologi har följande områden studerats:

  • Relevanta reologiska data vid dimensionering av processutrustning
  • Karakterisering av fruktberedningars flödesbeteende
  • Karakterisering av yoghurtens flödesbeteende
  • Karakterisering av flödesprofilen hos en strömmande vätska

för att öka kunskapen om flödesbeteendet hos komplexa vätskor och hur flödesbeteendet påverkas i en processlinje.

Stipendiereserapport MTF Annika Hjort (608.1 KiB, 1281 downloads)
Reserapport Yvonne Ivansson och Lena Nyberg – Till Japan 2002 för
att studera FOSHU
Japan var det första land i världen som genom lagstiftning tillät produktspecifika hälsopåståenden på förpackningar och i marknadsföring av livsmedel. Idag används många olika typer av påståenden och totalt är över 200 produkter klassificerade som Foods for Specified Health Use (FOSHU).
Genom besök på bl a livsmedelsföretag och forskningsinstitutioner samt livsmedelsbutiker har vi skapat oss en bild av hur den japanska marknaden med hälsolivsmedel ser ut och hur lagstiftningen fungerar. Våra intryck redovisas i rapporten.
Reserapport Ivansson Nyberg (455.9 KiB, 771 downloads)
Reserapport Åsa Asp – Resa till New York 2000

Resans syfte var att försöka kartlägga utbudet av mjölk- fil- och yoghurtprodukter för barn 0-3 år i amerikanska livsmedelsbutiker, samt att ta reda på hur man i USA arbetar för att höja kunskap om nyttan av mjölk och det faktiska mjölkdrickandet hos barn och ungdomar.

Reserapport Asa Asp (27.4 KiB, 560 downloads)

 

Lämna en kommentar