Studiebesök på Dalsspira Mejeri

Den 24 maj är vi välkomna att besöka Dalsspira Mejeri. Så här skriver de om sig själva:

” Dalsspira är ett passionerat mejeri som värnar om den lokala bygden, om det öppna landskapet och dess djur. Dalsspira breddar utbudet i din mejerihylla och ser till att du har fler goda valmöjligheter. Du behöver inte välja mellan smak, kvalitet och närproducerat. Du kan få allt.

Mejeriet ligger i Färgelanda, i vackra Dalsland och är Sveriges första leveransmejeri för getmjölk. Numera är mejeriet ett kombinerat get- och komjölksmejeri med omtanke för produkterna vi tillverkar, djuren som levererar mjölken och naturen som gör detta möjligt. Våra produkter skapas på ett hantverksmässigt vis och målet är att varje produkt ska vara omsorgsfullt behandlad.

Vi vill att det ska vara lönsamt för våra producenter att bedriva en svensk mjölkproduktion som bidrar till att behålla våra öppna landskap och arbetstillfällen på landsbygden. Och framförallt så vill vi med våra produkter ge ett löfte till våra konsumenter om god djurhållning och produkternas svenska ursprung.

Vi är övertygade om att det finns konsumenter som är beredda att betala ett högre pris för produkter där man vet att den extra kostnaden går tillbaka till bonden. Därför kostar våra mejerivaror mer.”

Affärslösningen för mejeriet är inte den allra vanligaste. Företaget är börsnoterat på AktieTorget sedan 2015. För mars månad uppgick försäljningen till 2 180 t.kr.

Malin Jacobsson hälsar oss välkomna till Dalspira den 24/5 ca kl 10,30-11,00. Besöket tar ca 2-2,5 timmar. Det blir först rundvandring (eftersom produktionen är igång då) därefter kaffe, provsmakning av några produkter samt presentation.

ANMÄLAN

Anmälan på sedvanligt sätt på vår hemsida, klicka HÄR. Senaste anmälningsdag är den 19 maj. Anmälan är bindande – avgiften SKA betalas.

Avgiften är 500 kronor för aktiva medlemmar i föreningen medan pensionärsmedlemmar betalar 250 kronor. Icke-medlemmar betalar 1100 kronor.

Beloppen insättes i anslutning till anmälan på föreningens bankgiro 5099-8103. Ange DAL och ditt namn. För mer information kontakta styrelsemedlem Ulf Borgström på mejeriteknisktforum@outlook.com

VÄGBESKRIVNING

Väg 172 mellan Uddevalla och Bäckefors. I Färgelandas norra infart följ skylt mot Björnhuset. Det är sen skyltat Dalsspira mejeri.

Länk till mejeriet på Google Maps HÄR . Samåkning uppmuntras och vi hjälper till med detta.

VÄLKOMMEN