Mejeritekniskt Forums studieresa till Italien

Reservera tiden 14 – 16 september i din kalender för då arrangerar Mejeritekniskt Forum en studieresa till Italien, dels för att besöka den stora kulturtillverkaren Sacco och dels för att besöka SlowFood-mässan i staden Bra.

Syftet är att du ska uppleva det gigantiska utbudet av traditionella ostar men också kunna få inspiration till framtida ostprodukter samt få information om det senaste när det gäller kulturer.

Många i branschen reser regelbundet till Slow Food-mässan i Bra för att skaffa ny kunskap. Hela innerstaden i Bra kommer att vara full med utställare av en mångfald av ostar. Det finns få andra platser där du kan finna så mycket idéer till framtida vinstgivande produkter.

PROGRAM

14 september

Du ordnar själv din resa till Milano och flygplatsen Malpensa, se nedan för mer upplysning om flygalternativ.

Cirka klockan 12 hämtar en buss för att ta oss till Saccos huvudsite i Cardorago som ligger en knapp timmes resa från Malpensa. Där får vi fyllig information om företagets produkter samt en rundvandring i produktionen.

Därefter transport till gemensamt hotell i Como vid den vackra Comosjön och gemensam middag på kvällen.

15 september

Avresa tidigt på morgonen med buss till Bra och ostfestivalen där. Enskild rundvandring under dagen.

På kvällen samlas vi i bussen som kommer att ta oss till ett hotell nära Malpensa. Middag äter vi på lämplig restaurant längs vägen. OBS att matservering på restauranter i Italien inte öppnar förrän tidigast kl 19:30.

16 september

Hemresa från Malpensa på egen hand.

FÖRSLAG TILL FLYG

Easyjet (www.easyjet.com) har de billigaste priserna från Köpenhamn EZY2654 kl 9:45 och från Milano EZY2653 kl 6:25 för inalles ca 1200 DKK.

SAS (www.sas.se) flyger också till Malpensa

HOTELL

Vi bokar hotell i Como för övernattningen den 14 – 15 september likasom hotell vid flygplatsen i Malpensa den 15-16 september. Kostnad för dessa övernattningar är ca 2000 kronor.

KOSTNADER

Deltagaravgiften i arrangemanget är 500 kronor för föreningens medlemmar och 1300 kronor för övriga.

Total arrangemangskostnad för medlemmar blir då CIRKA 2000 + 1600 + 500 = 4100 kronor och för ickemedlemmar 4900 kronor.

LÄNKAR

http://cheese.slowfood.com/en/

http://www.saccosystem.com/

http://www.visitcomo.eu/en

FÖRLÄNGNING AV RESAN

Om du planerar att förlänga din vistelse i Italien tänk på att hotellen i Bra’s närhet sannolikt är fullbokade.

ANMÄLAN

Sista anmälningsdag är den 16 juli.  Anmälan görs på sedvanligt sätt HÄR

Betalning sker på föreningens bankgiro 5099-8103 och glöm inte att ange ditt namn och Italien. För frågor – kontakta sekreteraren på mejeriteknisktforum@outlook.com

STYRELSEN