Reseberättelse till: FI & HI EUROPE PARIS, 6-8 DEC 2022 av Gilai Nachmann |
Stipendierapport IDF GlobalDairy Conference 2021 av Frida Lewerentz |
Stipendierapport Nordic Dairy Congress 2017 av Maria Hedlund |
The 2nd Food Allergen Management Symposium 2017 (FAMS 2017), including The Second Asia Pacific Food Allergen Management Workshop Global harmonisation of food allergy management – collaboration, innovation, science and communication av Annelie Eklöw |
Referat från den 44:e nordiska mejerikongressen av Josefin Sjöberg, Louise Landin och Matilda Carlsson |
Rapport från ”IDF Parallel Symposia 2016, Dublin 11-13 april Dairy Products Concentration & Drying Cheese Science & Technology” av Ida-Marie Andersson och Kajsa Nilsson |
Elisabet Waak rapporterar från studieresan till Kalifornien för att studera nya trender |
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Boel Dahlberg |
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Kerstin Jürss |
Rapport från FACE årsmöte och kongress i Gouda av Anna Kälvebrand |
IDF-konferensen World Dairy Summit 2013 samt besök på mejeriföretaget Meiji och Japans nationella center för jordbruks- och livsmedelsforskning av Maria Glantz och Frida Gustavsson |
Frank Seerup rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013 |
Louise Kniström rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013 |
Kenneth Soerensen rapporterar från sin studieresa till Nordisk Mejeri Kongress i Lofoten 2013 |
Gunilla Ekström rapporterar från sin studieresa i Brasilien gällande NFC-juice produktion ur alla dess perspektiv.
Hennes resa är också dokumenterad på film och finns på Youtube: |
Stipendieresa för deltagande på den 42:a Nordiska Mejerikongressen av Jonas Börjesson |
Mikropartikulerat vassleprotein- Framställning och tillämpning av Patrik Andersson |
Bioaktiva komponenter i mjölk – Stipendieresa från Australien och Nya Zealand 2006, Anna Oliw och Marie Söderström |
Presentation |
Reserapport Annika Hjort – Processreologi 2003/4 Genom besök på tre olika institut i Europa som arbetar med processreologi har följande områden studerats:
för att öka kunskapen om flödesbeteendet hos komplexa vätskor och hur flödesbeteendet påverkas i en processlinje. |
Reserapport Yvonne Ivansson och Lena Nyberg – Till Japan 2002 för att studera FOSHUJapan var det första land i världen som genom lagstiftning tillät produktspecifika hälsopåståenden på förpackningar och i marknadsföring av livsmedel. Idag används många olika typer av påståenden och totalt är över 200 produkter klassificerade som Foods for Specified Health Use (FOSHU). Genom besök på bl a livsmedelsföretag och forskningsinstitutioner samt livsmedelsbutiker har vi skapat oss en bild av hur den japanska marknaden med hälsolivsmedel ser ut och hur lagstiftningen fungerar. Våra intryck redovisas i rapporten. |
Reserapport Åsa Asp – Resa till New York 2000
Resans syfte var att försöka kartlägga utbudet av mjölk- fil- och yoghurtprodukter för barn 0-3 år i amerikanska livsmedelsbutiker, samt att ta reda på hur man i USA arbetar för att höja kunskap om nyttan av mjölk och det faktiska mjölkdrickandet hos barn och ungdomar. |