Nye lastbiler sætter fart på Arlas biogasrevolution

Arla sætter nu fire nye biogasdrevne lastbiler i drift i det mejeriselskabet kalder biogasrevolutionen. Målet er at reducere klimaaftrykket og blive en del af overgangen til et fossilfrit samfund. I en netop udgivet rapport forklarer Arla hvordan.
– Biogas produceret fra kogødning reducerer klimapåvirkningen fra gårdene og er et fantastisk fossilfrit brændstof til lastbiler, busser og industrien, siger Jonas Carlgren mælkeproducent og bestyrelsesmedlem i Arla i en pressemeddelelse.
Og potentialet er enormt, da gødning fra Arla-ejernes gårde svarer til cirka 54 millioner liter diesel, hvis al gødning bruges. Gårdene kan blive et springbræt for Sveriges konvertering til fossilfri trafik, lyder visionen fra mejeriselskabet.
– For at biogasproduktionen skal være en revolution, er det både nødvendigt at landmændene investerer i at producere biogas, og at der er en efterspørgsel. Når vi sætter lastbilerne i drift, betyder det, at vi opbygger en efterspørgsel efter biogas. Vi lukker ikke bare økokredsløbet, men også den økonomiske cyklus, siger Patrik Hansson, administrerende direktør for Arla Sverige.
En netop udgivet rapport beskriver potentialet for biogasproduktion fra Arlas gårde og starten på en biogasrevolution, hvor Arla Sverige i juni 2019 lukkede den økologiske cyklus på en række gårde i Västergötland. Arla Sveriges tunge transport er allerede fossilfri og drives hovedsageligt af biodiesel (RME) og syntetisk diesel (HVO). Nu begynder udskiftningen til biogasdrift. Arla sigter mod, at 30 pct. af mælketankbilerne kører på biogas om tre til fem år.
Læs mere HER, hvor der også er et link til rapporten om Arlas biogasrevolution.