Ny undersøgelse: Tilliden til Sveriges fødevareforsyning falder

Seks ud af ti svenskere har — i forlængelse af corona-pandemien — mistet tilliden til, at Sveriges fødevareproduktion er tilstrækkelig til at forsørge hele befolkningen. Det viser en ny Sifo-undersøgelse, som Norrmejerier står bag.

– Corona-pandemi har gjort det klart, at Sverige skal producere meget mere af sin egen mad. For at få en stabil svensk fødevareforsyning skal vi drage fordel af de forskellige unikke forhold rundt omkring i landet og matche dem med forskellige typer fødevareproduktion, siger Anna-Karin Karlsson, bæredygtighedsdirektør i Norrmejerier.

Den nye Sifo-undersøgelse viser, at seks ud af ti svensker, svarende til 62 procent, har fået noget eller langt mindre tillid til, at fødevareproduktionen i Sverige vil være tilstrækkelig. Tendensen er tydeligst blandt beboere i Nordsverige og Göteborgområdet.

– Desværre er Sverige et af de lande i Vesteuropa, hvor vi producerer stadig mindre af vores mad. Vi har brug for langvarig stabil fødevareproduktion, hvor der findes gårde og landmænd og mulighed for at udvide produktionen. Det giver et godt beredskab i både hverdag og krisetider, siger Anna-Karin Karlsson

Ifølge Lantbrukarnas Riksförbund, så importeres hver anden fødevare, svenske forbrugere putter i munden. 70 procent af mejeriproduktionen er indenlandsk.

Læs mere om undersøgelsen HER