Cirkulær økonomi er centralt i Skånemejeriers rapport om bæredygtighed

Skånemejeriers bæredygtighedsrapport for regnskabsåret 2019 er netop udkommet. Rapporten præsenterer de vigtigste nøgletal for året inden for klima, dyrevelfærd, sundhed og socialt ansvar.

 

– I 2019 har vi taget mange vigtige skridt fremad og hævet de ambitioner, der vil gøre os til Sveriges mest bæredygtige mejeri, siger bæredygtighedschef Jeanette Flodqvist. Nogle eksempler er, at virksomheden bliver et fossilfrit mejeri i 2025. I 2022 er 100 procent af emballagen genanvendelig – i dag er tallet op til 96 procent. I 2019 blev der også udført en omfattende klimaberegning af mælken, der tydeliggør, hvad der skal til for at reducere klimapåvirkningen yderligere.

Skånemejeriers bæredygtighedsarbejde er tydeligt forankret i FNs globale udviklingsmål, og begrebet cirkulær økonomi er centralt i strategien. Det handler om genbrug og geninvestering og udnyttelse af ressourcer på den bedst mulige måde.

Flere bæredygtige eksempler fra rapporten

  • Der blev underskrevet to initiativer i løbet af året med Dagligvaruleverantörers Förbund; Plastinitiativet og Transportinitiativet.
  • I 2019 blev seks ton mad doneret til Skåne Citymissions operationers hjælp udsatte borgere.
  • Virksomheden fik en ny adfærdskodeks på plads. Det viser viljen til at tage et socialt, etisk, juridisk og bæredygtigt ansvar.
  • I løbet af året udviklede virksomheden et MåVäl-indeks, som er en ny måde at måle, om virksomhedens produkter opfylder de nordiske ernæringsanbefalinger. Metoden vil være en vigtig retningslinje i den fremtidige produktudvikling.

Læs mere HER, hvor der også er et link til hele rapporten.