Skånemejerier sikrer sit etiske ansvar gennem medlemskab af Sedex

Skåne Mejerier har tilsluttet sig Sedex, verdens største partnerskab for øget gennemsigtighed. Medlemskabet betyder, at Skånemejerier lettere kan sikre, at hele forsyningskæden tager socialt og etisk ansvar.

Sedex — the Supplier Ethical Data Exchange —er en non-profit medlemsorganisation, der fremmer forbedringer, når det gælder ansvarlig og etisk forretningspraksis i globale forsyningskæder. Organisationen har verdens største samarbejdsplatform til deling af leverandørdata om arbejdsforhold, menneskerettigheder og miljø.

– Det faktum, at vi nu er tilsluttet, gør det lettere for os at dele og styre resultaterne af etiske revisioner. Vi har et stort antal leverandører både i Sverige og i udlandet, og det spiller en vigtig rolle, at vi foretager ansvarlige køb, siger indkøbsdirektør i Skånemejerier, Gary Curty, i en pressemeddelelse.

– Det er vigtigt, at vi stiller krav til vores leverandører. Ansvarlig forretning handler om alt fra respekt for menneskerettighederne til miljøansvar. Vi arbejder allerede i dag for gode arbejdsforhold både hjemme og udenlands, hvor råvarer dyrkes, produceres og transporteres. Sedex gør vores arbejde endnu mere effektivt, siger Gary Curty.

Læs mere HER