Nu flyder mælken igen i Rastens Mejeri

Efter to års pause tapper Rastens Mejeri atter mælk, som leveres dagsfrisk til de lokale butikker i Jämtland.

Den 8. maj kunne Rastens Mejeri på sin facebookside vise en video af, hvordan mælken igen bliver tappet i mejeriet — efter to års pause, hvor osteproduktionen har stået øverst på dagsordenen.

Rastens Mejeri udenfor Östersund i Jämtland blev startet i 2015 af Daniel og Malin Lärkert. Mejeriet producerede uhomogeniseret mælk fra gårdens ca. 150 egne køer.

Det startede som en stor succes, men så gav en fejl i en robot afsmag til mælken, og parret måtte starte forfra med nyt udstyr og nye kunderelationer. Oveni skete det, at Daniels far, der passede tapperiet blev ramt af sygdom, og derfor valgte familien at satse på osteproduktion og et bredt sortiment af smør, fil mm. — fremfor at tappe mælk.

Rastens Mejeri har haft pæn succes med bl.a. sin gårdost og sin eldost og er ude i 35-40 butikker. Desuden sælger man fra egen gårdbutik. Alligevel kom mejeriet ud af 2019 med en et underskud. Nu satser mejeriet atter på mælken, som foreløbig er kommet på hylderne i Ica Vallhalla, Ica Maxi, Ica Kvantum og Ica Odenhallen. I første omgang i 2 liters dunke og snart i 1 liters dunke.

Mejeriet har købt egen kølebil, så man selv kan levere mælken til butikkerne, hvilket giver mulighed for at levere samme dag, mælken kommer fra køerne.

Følg med på mejeriets facebookside HER