Grådö Mejeri bejler til borgere og bønder i Gävleborg

Grådö Mejeri vil gerne være forbrugernes foretrukne, lokale mejeri i Gävleborg efter, at Gefleortens mejeri er blevet lukket. En artikel i Gefle Dagblad og en event i Gävle i denne uge er nogle at midlerne.

I mandags rullede en stor lastbil med mælk fra Grådö Mejeri ind i Gävle. Målet var at præsentere mejeriet og dets produkter for byens borgere og gerne rekruttere nogle af de bønder, der fortsat leverer til Arla, efter det lokale Geleortens mejeri er lukket.

– I næsten 70 år har vi arbejdet side om side med Gefleortens mejeri og har altid haft et godt samarbejde, ved flere lejligheder har det været ekstremt tæt på, at vi er blevet det samme firma. Nu er Gefleortens mejeri historie, vi lider sammen med vores kolleger på mejeriet i Gävle og er bekymrede for de svenske mejerieres fremtid, sagde Staffan Eklöv, leder af Grådö Mejeri i en pressemeddelelse i forbindelse med eventen. Han fortsatte:

– Det er på denne baggrund — og med blandede følelser — at vi tager dette skridt ind på Gävle-markedet, men da Arla oplyste, at Gefleortens mejeri vil lukke (annoncere i november 2019 red.), har vi modtaget mange forslag fra kunder og forbrugere om at tilbyde et fuldt svensk alternativ. Vi er taknemmelige for denne interesse og håber også på at kunne knytte mælkebedrifter i Gävle-området til os.

Fremstødet i Gävle var arrangeret i samarbejde med Matvärden, som er en forening, der arbejder udbredelsen af for at lokalt producerede fødevarer i Gävleborg. Læs mere på foreningens facebookside HER