Bärry er tilbage på Grådö Mejeri

Sidste sommer indgik Kävli en 10-årig kontrakt med Falkøbing mejeri om produktion af Bärry®, Tigers børneyoghurt og Bollnäsfil® på Grådö mejeri. Nu er produktionen startet.

Bärry®, bægret med bær og marmelade i bunden, toppet med syrlig yoghurt, er tilbage, hvor det hele startede i 1951 – på Grådö Mejeri.

– Det går lige i hjertet. Jeg troede aldrig, at Bärry ville vende tilbage, siger den tidligere mejerimester Erich Colberg på Grådö Mejeri til Darlarnes Tidning (Dt).

Han var produktionschef og mejeriechef på Grådö Mejeri, da Bärry blev udviklet med inspiration fra Tyskland. Det var også den nu 84 årige Erich Colberg, der trykkede på startknappen i sidste uge, da produktionen gik i gang igen.

Foruden Bärry skal Grådö Mejeri også fremstille Bollnäsfil® og Tigers børneyoghurt for Kävli. Produktionen er led i en 10 årig aftale.

Grådö Mejeri i Dalarne startede virksomhed i 1953.  Mælken kommer fra 60 gårde i Dalarna, Västmanland og Uppland. Siden 2014 har Grådö været en en del i andelsmejeriet Falköpings Mejeri.

Artiklen i DT kræver abonnement, men HER kan du læse den oprindelige pressemeddelelse fra Kävli.