Skånemejerier tester økologisk mælk uden skruelåg

Skånemejerier fjerner plastiklåget fra sin økologiske mælk for at spare miljøet. Nu er det op til forbrugerne at vise, om de foretrækker emballagen med eller uden skruelåg, siger mejeriet.

– Der er delte meninger om skruelåget af plastik. Nogle forbrugere foretrækker bekvemmeligheden ved et skruelåg, mens andre foretrækker at undgå plast. Nu prøver vi at fjerne plastiklågene for at se, hvad forbrugerne faktisk vælger, siger Cecilia Lindwall, marketingchef hos Skånemejerier i en pressemeddelelse.

Tidligere i år fik Skånemejeriers økologiske sortiment, Hjordnära, ny emballage i klimavenlig pap. Når plastiklågene fjernes reduceres klimapåvirkningen yderligere. Fra uge 17 fjernes lågene gradvist fra al Hjordnära-mælk. Skånemejerier vil følge salget nøje for at se, hvordan ændringen modtages i butikkerne.

– Som forbruger kan du udtrykke din mening på to måder. Ved at købe emballagen uden låg  tager du et standpunkt. Men frem for alt er det vigtigt at fortælle os, hvad du synes, siger marketingchefen, der blandt andet opfordrer til at diskutere plastiklågene på facebook og på mejeriselskabets hjemmeside.

Hos Skånemejerier håber man, at forbrugerne fortsat vil købe Hjordnära uden plastiklåg.

– Ved at fjerne lågene reducerer miljøbelastningen. Det er godt for os, forbrugere og miljøet, siger Cecilia Lindwall.

Læs mere HER