Gårdmejeri stopper fremstilling af friske mælkeprodukter

Mindsket efterspørgslen efter lokalt producerede mejeriprodukter som mælk, fil, yoghurt og fløde er årsagen til, at Källsjö Mejeri stopper produktionen af friske mælkeprodukter.

– Med dyb sorg i vores hjerter og en stor klump i maven er vi nået til vejs ende med Källsjö Mejeri. Sådan skriver ejerne af gårdmejeriet i Ullared, Halland  på deres hjemmeside.Mejeriet drives af Bengt Erlandsson og Lennart Svenäng med familier og har været i drift i 15 år, hvor man har fremstillet cheesecakes, oste og pakket mælk, fil og fløde — samt haft café og gårdbutik.
– Den mindskede efterspørgsel efter lokalt producerede mejeriprodukter som mælk, fil, yoghurt og fløde senere år har givet os en markant forringelse af rentabiliteten. Vi har kæmpet og drejet hver en sten og mælkeemballage, men uden yderligere succes. Vi er nu tvunget til at stoppe med at pakke og sælge mælk, fløde og fløde, skriver de.
Fremover vil mejeriet kun at lave Blue Källsjö ost, grillost og cheesecake. Men ejerne er bevidste om, at også dette vil være en udfordring — i disse coronatider — fordi de primært kommer til at sælge oste på markeder.

Læs mere HER