Sveriges dyrevelfærd er helt i top

I følge organisationen World Animal Protection ligger Sverige i toppen over lande med den bedste dyrevelfærd. Især gives der høj score for dyrevelfærden blandt landbrugsdyr, hvor Sverige sammen med Østrig ligger øverst.

Sveriges dyrevelfærd når det næsthøjeste niveau i rangeringen, som den internationale dyrevelfærdsorganisation World Animal Protection har foretaget. Foruden Sverige når Danmark, Holland, Storbritannien, Schweiz og Østrig den næsthøjeste rangering ’B’, som betyder, at det pågældende land har god dyrevelfærdslovgivning, men at der er plads til forbedringer.

Men når man ser på, hvordan landene rangerer for dyrevelfærd i landbruget, når kun Sverige og Østrig dette niveau. Rapporten påpeger, at svensk dyrevelfærd på mange områder går længere en EU’s regler.

Også Jordbruksverket udsender aktuel information om dyrevelfærd i denne uge, nemlig en rapport over de forskningsprojekter, der har fået støtte de seneste to år.

I årene 2017-2019 blev der tildelt i alt 15 mio. SEK til 19 forskellige forskningsprojekter for at styrke dyrevelfærd og konkurrenceevne.

– Støtten har ført til ny viden, der kan øge dyrevelfærd og konkurrenceevne i svensk fødevareproduktion, siger Helena Elofsson, leder af dyrevelfærd ved det svenske landbrugsagentur.

De støttede projekter har handlet om forskning på forskellige arter, fisk, svin, kylling, kvæg, kalkuner, æglæggende høner og lam. Læs mere HER