Arla hæver mælkeprisen – men kun i Sverige

Arlas pris for både økologisk og konventionelt produceret mælk hæves i Sverige fra den 1. april. På Arlas øvrige markeder forbliver prisen uændret, da corona-pandemien skaber usikkerhed.

Arlas acontopris i Sverige øges med 2,58 øre per kilo for både økologisk og konventionel mælk fra april. Det betyder, at acontoprisen for konventionel mælk vil være 360,6 øre / kg, og for øko-mælk 433,3 øre / kg.

Det skriver atl.nu, som også fortæller, at på Arlas øvrige markeder har den nye valutakurs for kvartalet en negativ indflydelse på mælkeprisen med -0,03 danske øre i Danmark og -0,14 pence i Storbritannien.

– Hele den globale økonomi overskygges af virkningerne af corona-pandemien og de foranstaltninger, der er truffet af regeringer over hele verden for at forhindre spredning af infektionen. Mejerimarkedet er ingen undtagelse med udsving i både efterspørgsel og priser i alle produktkategorier og markeder. Det er dog for tidligt at bedømme, hvad den samlede indvirkning på mejerimarkedet vil være, skriver Arlas ledelse i en kommentar, hvor det også understreges, at:

– Alt fokus lige nu er på at sikre, at strømmen af ​​mælk og produkter fra gård til kunde fortsætter, og at vores forretning fungerer. Inden virkningerne af den aktuelle situation er klare, er udsigterne for mælkeprisen i de kommende måneder usikre.