Arlas eksport af laktosefri mælk til UK fordobler Sveriges mejerieksport til UK

Arla er begyndt at eksportere laktosefrie produkter fra mejeriet i Jönköping til UK for at imødekomme den voksende efterspørgsel i Storbritannien.

Eksportaftalen til UK omfatter 30 millioner liter mælk om året til en værdi af cirka 250 millioner kroner. Det betyder mere end en fordobling af den samlede svenske mælkeeksport til UK, skriver Arla i en pressemeddelelse. Sveriges samlede mejerieksport (herunder æg) til UK var nemlig ’kun’ 102 millioner kroner i 2018, oplyser Jordbruksverket.

– Markedet for mejeriprodukter bliver mere og mere specialiseret og efterspørgslen efter for eksempel laktosefrie produkter vokser rundt om i Europa. Derfor er der behov for investeringer, og jeg er naturligvis glad for, at vi er i stand til at foretage disse investeringer på vores mejerier i Sverige. Det sikrer afsætningen for vores Arla-landmænds mælk, siger Patrik Hansson-chef Arla Sverige.

Arla har investeret 80 millioner kroner i mejeriet i Jönköping, blandt andet for at eksportere laktosefri produkter til Storbritannien. Nu er produktionen startet, og de første forsendelser er leveret.

– Vi vil producere omkring 100.000 liter laktosefri mælk om dagen, seks dage om ugen. Mælken vil have en lidt længere holdbarhed og være pakket i emballage til det britiske marked, siger Helena Södervall Arlas mejerichef i Jönköping

Læs mere HER