Norrlandske kunstnere hylder mælkekartonerne

For at hylde Norrland og den Norrlandske mælk giver Norrmejerier fire kunstnere mulighed for at præsentere deres ”kærlighed til Norrland” ved at skabe deres egne fortolkninger af hverdagens mælkekarton.

– Vores ejere, de norrlandske mælkeproducenter, leverer mejeriprodukter til butikkerne året rundt og bidrager til åbne landskaber og et pulserende Norrland. Men det levende Norrland, vi elsker, inkluderer også kulturen. Derfor lader vi Norrlands kunstnere manifestere deres kærlighed til Norrland gennem det fineste hverdagsobjekt, vi kender – mælkekartonet, siger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier.

Norrmejeriers kampagne løber fra den 13. januar til den 2. februar, men hvornår og hvordan almenheden får mulighed for at se kunsten på nærmere hold, afsløres senere i januar.

– Mælkekartonerne er blevet et så dagligdags syn, at vi glemmer dem og tager dem for givet. Vi ønsker at give mælkekartonerne den plads og opmærksomhed, de fortjener, og hvad kan være bedre end at forevige kartonerne i norrlandske kunstværker, siger Kristina Stiernspetz.

De Medvirkende kunstnere er Elisabet Linna Persson, Luleå, Anders Granberg, Umeå, Linda Lundin, Örnsköldsvik og Jessica Arevärn, Umeå (foto).

Læs mere om kampagnen og kunstnerne HER