Ingen retssag om ejerskab til ostevaremærker

Sidste år forbød konkurrencemyndighederne, at Arla, Falköping mejeri og Norrmejerier blev eneejere af de kendte varemærker Präst, Herrgård og Grevé. De tre mejerier klagede over forbuddet, men Patent- og marknadsdomstolen har nu afvist deres appel.

Konkurrence myndighederne nedlagde sidste år forbud om, at de tre mejeriselskaber Arla, Falköping mejeri og Norrmejerier måtte købe Skånemejerier ud af organisationen Svensk Mjölk, der har licens til at fremstille de kendte varemærker Präst, Herrgård og Grevé. De tre mejerier frygtede, at Skånemejerier, som ejes af franske Lactalis, ikke længere ville fremstille de klassiske ostemærker af svenske råvarer.

Konkurrencemyndighederne mente imidlertid, at virksomhedskoncentration ville svække konkurrencen på markedet og være negativ for forbrugerne.

De tre mejerier apellerede myndighedernes afgørelse, men nu har Patent- og marknadsdomstolen afgjort, at der ikke blive en ny retssag, og at forbuddet ligger fast.

– Jeg bemærker, at Domstolen deler vores holdning om, at klagerne ikke skal afprøves i en sag. Det faktum, at fusionen ikke kan gennemføres, er godt for svenske osteforbrugere, siger den svenske konkurrencemyndigheds generaldirektør Rikard Jermsten i en pressemeddelelse.

Se pressemeddelelsen HER