Skånemejerier støtter plastikinitiativet 2022

Skånemejerier har stort fokus på genanvendelige emballager og har i det forløbne år lanceret blandt andet at drikkeyoghurt i en papflaske og yoghurtbægre af træfiber. Nu tager man endnu et skridt.

Skånemejeri har underskrevet det såkaldte plastikinitiativ 2022, som forpligter mejeriselskabet til at bruge genanvendelige materialer inden for to år.

-Skånemejeriers vision er at blive Sveriges mest bæredygtige mejeri, og vi ønsker at være på forkant med emner om bæredygtighed. Vi har længe arbejdet med at forbedre vores emballage. I dag er op til 93 procent af vores emballage genanvendelige, men inden for to år skal alle kunne genbruges – og dermed have en længere levetid. Underskrivelsen af plastikinitiativ er et naturligt skridt for os og en fortsættelse af vores arbejde for øget bæredygtighed, siger Skånemejeriers CEO José Antonio Lalanda i en pressemeddelelse.

Plastinitiativet er lanceret af brancheorganisationen DLF og er i tråd med EU-Kommissionens plastikstrategi, som indebærer, at al plastemballage på EU’s marked skal kunne genbruges 2030 — direkte eller indirekte.

Læs mere HER