Norrmejerier og ICA samarbejder om et svensk alternativ til halloumi

Sammen tager Norrmejerier og ICA kampen op mod den cypriotiske ost Halloumi, som svenskerne er vilde med.  Parterne vil fremstille et svensk alternativ på et helt nyt osteri i Umeå.

 

– Halloumi er i dag en bestseller. Der findes flere svenske varianter, men for at skabe reel konkurrence til de cypriotiske oste har vi ledt efter en større spiller at samarbejde med, så vi kan få mængder og gode priser. Sådan  sagde Anders Svensson, administrerende direktør for ICA Sverige, da samarbejdet mellem Normejerier og ICA blev præsenteret på et pressemøde.

Samarbejdet med ICA betyder, at Norrmejerier nu kan bygge et nyt osteanlæg på Umeå mejeri, hvor det nye produkt skal fremstilles. Der er tale om en investering på næsten 40 mio. SEK. Når anlægget er fuldt oppe at køre vil det have en kapacitet på op til 2000 ton ost, hvilket vil svare til omkring halvdelen af ​​Sveriges import af halloumi sidste år.

Den nye ost vil have samme karakter som dens cypriotiske modstykke, men vil udelukkende være fremstillet af norrlandsk mælk. Produktet kommer i butikkerne fra uge 38 2020, og ICA’s mål er at sælge omkring 350 ton årligt for at imødekomme kundernes efterspørgsel.

Læs hele pressemeddelelsen HER