Den sidste ost i Boxholm

Onsdag den 11. december var det sidst produktionsdag på Boxholm Mejeri, og i dag fredag den 13. december lukker også ostebutikken. En epoke er slut.

Onsdag blev den sidste ost fremstillet på på mejeriet Boxholm. Ugen forinden havde mejeriet besøg af fotograf Jeppe Gustafsson fra Bild Östergötland, der har lavet en stemningsfuld fotoreportage fra mejeriets sidste dage og talt med nogle af medarbejderne om fortid og fremtid.

– Lukningen er ekstremt sørgelig. Men jeg tror, ​​at området lider mere, end vi medarbejdere gør, sagde en en medarbejder til Bild Östergötland.

Mejeriets historie begynder i 1890’erne, hvor der starter mindre mejeribrug omkring Boxholm. I 1939 bygges det nuværende mejeri, og i 1952 fremstilles Boxholms første flødeost, der skulle blive mejeriets succes. I 2011 overtog Arla mejeriet fra en lokal forretningsmand. Og ifølge artiklen i Bild Östergötland forventede man dengang en hurtig lukning af mejeriet. Men først sidste år meddelte Arla, at mejeriet skulle lukkes og produktionen overflyttes til Östersund.

Arlas beslutning udløste kritik, men hverken protestmarcher eller forbruger boykot har kunnet forhindre lukningen.

Se Jeppe Gustafssons fotoreportage HER