WWF’s kødguide – nu med ost

World Wildlife Fund WWF præsenterer en ny kødguide. Denne gang er ost også vurderet efter WWF’s kriterier for bæredygtighed.

Svensk, økologisk ost får gode karakterer i WWF’s nye kødguide, fortæller landlandbruk.se

Kødguiden udkom første gang i 2016, men siden da er forståelsen af ​​behovet for at reducere kødforbruget steget markant, påpeger WWF, der henviser til at forbruget sidste år faldt med i gennemsnit 2,2 kg kød pr. person. Denne gang er ost kommet med i guiden, fordi mange vælger at erstatte kød med ost på tallerkenen.

I guiden vurderes kød og ost efter kriterierne klima, biodiversitet, kemiske pesticider, dyrevelfærd og antibiotika. Konklusionerne præsenteret i form af trafiklys i rødt (advarsel), gult (vær forsigtig) eller grøn (spiser undertiden).

Generelt er kød og ost, der er svensk, kravmærket og EU-organisk bedre end importeret kød og ost.

Læs mere HER

 

Updated: 5 november, 2019 — 09:28