World Wildlife Fund WWF præsenterer en ny kødguide. Denne gang er ost også vurderet efter WWF’s kriterier for bæredygtighed.
Svensk, økologisk ost får gode karakterer i WWF’s nye kødguide, fortæller landlandbruk.se
Kødguiden udkom første gang i 2016, men siden da er forståelsen af behovet for at reducere kødforbruget steget markant, påpeger WWF, der henviser til at forbruget sidste år faldt med i gennemsnit 2,2 kg kød pr. person. Denne gang er ost kommet med i guiden, fordi mange vælger at erstatte kød med ost på tallerkenen.
I guiden vurderes kød og ost efter kriterierne klima, biodiversitet, kemiske pesticider, dyrevelfærd og antibiotika. Konklusionerne præsenteret i form af trafiklys i rødt (advarsel), gult (vær forsigtig) eller grøn (spiser undertiden).
Generelt er kød og ost, der er svensk, kravmærket og EU-organisk bedre end importeret kød og ost.
Læs mere HER