Falköpings Mejeri får mere for mælken

Falköpings Mejeris regnskab for 2018/2019 viser øget omsætning for femte år i træk — i alt 1.456 mio. SEK mod 1.390 mio. SEK året før.

 

Stigningen i mejeriets omsætning er sket på den samme mængde indvejet mælk (254 millioner kilo), hvilket betyder, at omsætningen pr. kilo leveret mælk er steget fra 5,47 SEK til 5,73 SEK. Det skriver ATL.se i forbindelse med årsregnskabet.

Mejeriet ønsker ikke af fortælle, hvad det betaler sine medlemmer og leverandører, men ifølge ATL fremhæver administrerende direktør Anders Segerström, at ’mejeriet har formået at holde en både høj og stabil afviklingspris i perioden’.

Blandt årsagerne til mejeriets fremgang kan nævnes, at man i år har fået Kävli som ny stor kunde, ligesom det er lykkedes at opnå højere priser hos detailhandlen.

Årets produktnyheder under Falköpings navn inkluderer en økologisk laktosefri fløde og under Grådös navn en mild ost.

Falköping Mejeri købte som bekendt Grådö Mejeri i 2014, men først nu i 2019 er den endelig fusion mellem Falköpings Mejeri ekonomisk förening og Grådö Mejeri AB gennemført, og de fleste af Grådös 60 leverandører har tilsluttet sig Falköpings økonomiske forening. Læs mere om mejerihistorien HER