Arla udnævner syre til Årets smag 2020

Arlas koncept Årets smag er en kombination af trendspotting og konkrete værktøjer, som kan hjælpe madprofessionelle med at udforske smagstendenser. Næste år er smagen syre, og Arla har — med egen ord — et unikt værktøj klar.

Arla nedsatte tidligere i år et smagsråd, som har udnævnt syre til årets smag 2020. I den anledning har Arla i samarbejde med Johan Swahn, Doctor of Sensory, kortlagt syresmagen fra et sensorisk-semantisk perspektiv

Ifølge en pressemeddelelse fra Arla er det første gang, at nogen har lavet en sådan kortlægning til praktisk anvendelse.

Sammen med salt, fedt og sødme er syre en af ​​de mest almindelige og vigtige grundsmage i madlavning. På trods af dette er brugen af den ​​sure smag for mange begrænset til eddike eller citron. For at få flere til at gå på opdagelse i ​​de sure nuancer har Arla sammen med Johan Swahn kortlagt og defineret 10 toner af syre: citrus, sød, frugt, bær, blomster, urter, mejeri, umami, salt og smør.

I et specielt værktøj, som findes på hjemmesiden www.kund.arla.se, kan man læse mere om hver smagsnuance og finde eksempler på, hvordan de kan bruges til at udforske syre i madlavning.

Læs mere HER