Coop satser på ’egen’ havredrik fra Småland

Mens både Ica og Axfood har Oatly som underleverandør til havredrik, så har Coop valgt en ny leverandør — Trensums Food, der har store forventninger til plantedrikke.

Markedet for havredrikke er vokset de seneste år, og derfor har Sveriges tre store detailkæder investeret i havreprodukter under deres eget brand (EMV). Det skriver Atl.nu.

Mens Ica og Axfood bruger Oatly som en svensk underleverandør, har Coop hidtil produceret deres havregryn i Tyskland – dog normalt med svensk råvare.

Men snart lancerer Coop en havredrik, der kommer fra en svensk leverandør. Det handler om en havredrik til kaffe, lavet af svenske havre, fremstillet af Trensums Food i Tingsryd i Småland.

Virksomheden er en del af den privatejede gruppe Nordic Food Group og omsatte sidste år for omkring en halv milliard SEK.

Trensums Food har ikke deres egne mærker, men har specialiseret sig i kontraktproduktion for andre.

For nylig har virksomheden investeret 80 mio. SEK i to nye Tetra-Pak-linjer. 60 procent af produktionen går til udlandet, og målet er at nå en milliard om nogle få år.

– Vi har forespørgsler fra hele verden. Primært Europa, men også Asien, siger Jonas Danielsson til atl.nu.

En vigtig del af produktionen består af plantedrikke —Trensums Food står blandt andet bag ærtedrikken Sproud.

– Hvis du kigger ud over Europa, vokser havre- og ærtedrikke med 30-40 procent om året. Der vil ske meget i denne hylde fremover, siger Jonas Danielsson.

Læs mere HER