Arlas klimamål godkendt af videnskabelig organisation

Arlas mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 30 procent inden 2030 i hele værdikæden fra ko til forbruger er officielt godkendt af Science Based Targets-initiativet.

I begyndelsen af ​​året vedtog Arlas ejere — mælkeproducenter i syv lande — et klimamål om at reducere Arlas samlede drivhusgasudledninger med 30 procent pr. kilo mælk inden 2030 samt at arbejde mod et klimaaftryk på nul i 2045 i Sverige. Arla Foods har ansøgt The Science Based Targets Initiative (SBTi) om at godkende dette mål, hvilket nu er sket.

SBTC er et internationalt initiativ, der understøtter virksomheder i at sætte klimamål, som er i overensstemmelse med videnskabelige modeller udviklet i IPCC AR5 og af IEA.

– I Arla har vi arbejdet med bæredygtig produktion i mange år. CO2 pr. kg Arla-mælk er allerede omkring halvdelen af ​​det globale gennemsnit, men vores ambitioner er endnu højere. Vi vil være helt klimaneutrale i Sverige inden 2045, siger Ann Freudenthal, der er ansvarlig for Arlas klimakommunikation i Sverige i en pressemeddelelse.

I Danmark og de øvrige af Arla Foods’ ’hjemlande’ er målet at være klimaneutrale i 2050.

– Det faktum, at vores mål er blevet anerkendt af Science Based Targets-initiativet, viser, at vi er på rette vej til at håndtere klimaforandringer og at forblive en nøgleafspiller i bæredygtig fødevareproduktion, siger Ann Freudenthal.

Læs mere HER