Der mangler valle til Fjällbrynt messmör

Mange forbrugerne må gå forgæves efter Fjällbrynt messmör i disse dage. Årsagen er mangel på valle til fremstillingen.

I to artikler – den 30 august og den 4 september — skriver alt.se om problemer med at skaffe råvarer til Fjällbrynt messmör, som hovedsageligt er fremstillet af valle. I den første artikel fortæller nyhedsmediet, at messmöret siden begyndelsen af sommeren har været fremstillet af store dele estisk valle. Norrmejerier er nemlig ikke længere leveringsdygtige af valle til mejeriet i Haningen, hvor Fjällbrynt messsmör fremstilles af Foodmark.

– Vi er modvilligt blevet tvunget til det. Lige før sommeren fandt vi ud af, at Norrmejerier ikke længere kunne levere produktet, og vil måtte finde nye leverandører på kort varsel, siger Andreas Millbourn, vd for Foodmark i artiklen, hvor han understreger, at det kun ville være en overgang, hvor der stadig – fejlagtigt – står på emballagen, at produktet er fremstillet af svenske råvarer.

I en efterfølgende artikel fortæller Andreas Millbourn, at den nye leverandør — det estiske mejeri Epiim – har haft problemer med at levere valle af den rigtige kvalitet, hvilket har ført til, at Foodmark har stoppet salget af messsmör i to og en halv uge. Og derfor er pålægget en mangelvare i flere butikker i øjeblikket.

Årsagen til, at Norremejerier ikke længere kan levere valle til messmör-fremstillingen, er længerevarende produktionsproblemer med deres pulveranlæg. I maj 2019 besluttede mejeriselskabet at lukke pulveranlægget permanent.

Læs mere HER