I 2018 steg indvejningen af økologisk mælk i Sverige med 50.800 ton i sammenligning med året før. Det svarer til en stigning på 12 procent – til samlet 465.000 ton.
Mens indvejningen steg, så gik produktionen af økologiske mejeriprodukter på mejerierne ikke op. Det fremgår af Jordbruksverkets statistik over den økologiske dyreproduktion i Sverige 2018, som netop er blevet offentliggjort.
I både 2017 og 2018 steg indvejningen af økologisk mælk med 12 procent per år, hvilket kan forklares med et øget antal økologiske malkekøer. I 2018 udgjorde økologisk mælk 17 procent af den totale mælkeproduktion.
Jordbruksverkets statistikrapport vises årsdata for 2018, men i Jordbruksverkets statistikdatabase kan man også finde månedsdata helt frem til juli 2019. Den viser, at indvejningen af økologisk mælk var uforandret i det første halvår af 2019 i sammenligning med året før. Ligeledes var produktionen af økologisk konsummælk og ost uforandret i det første halvår af 2019 – til gengæld faldt produktionen af syrnede produkter og fløde.
Statistikken viser også, at slagtning en af økologiske dyr steg i 2018. Find flere tal HER