Norrlændinge vil have bæredygtig og lokalproduceret mælk

Norrmejerier offentliggjorde midt i juli en undersøgelse af norrlændingenes mælkeforbrug og præferencer. Bæredygtig og lokalproduceret mælk, stod højt på ønskelisten.

 

Otte ud af ti norrlændinge drikker mælk, og hver anden drikker mælk mindst én gang om dagen. Flertallet mener, at det er vigtigt, at mælken kommer fra lokale mælkebønder, og at bønderne bidrager til den biologiske mangfoldighed og et bæredygtigt Norrland. Dette og meget andet fremgår af en undersøgelse, som YouGov har gennemført for Norrmejerier.

– Det glæder os, at så mange norrlandske forbrugere sætter pris på vores bæredygtigheds-indsats, og at mælken er lokalproduceret. Den støtte er vigtig for den norrlandske mælkebondes fremtidstro, siger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef hos Norrmejerier.

I undersøgelsen forbinder forbrugerne mælk med egenskaber som ’naturligt’, ’hverdagsagtigt’ og ’næringsrigtigt’.

71 % angiver, at de har en generel positiv holdning til mælk, og 73 % køber mælk mindst en gang om ugen.

Det fremgår, at 60 % mener, at det er meget vigtigt, at mælken kommer fra lokale bønder. 75 % er helt enige i udsagnet om, at det er vigtigt at norrlandske bønder bidrager til et bæredygtigt Norrland, og 71 % er helt enige i, at det er vigtigt, at bønderne bidrager til at reducere transporten af fødevarer.

Læs mere om undersøgelsen HER