SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) installerer nye malkerobotter på Forskningscentrum Lövsta. Udstyret skal løfte forskningen omkring mælkeproduktion.
SLUs forskning og undervisning omkring mælkeproduktion har base på Forskningscentrum Lövsta uden for Uppsala. Her installerer man — ved hjælp af en donation fra DeLeval — fire nye malkerobotter til efteråret. Robotanlægget erstatter den gamle malkekarrusel, hvor de 280 køer tidligere blev malket i forskellige intervaller. Fremover vil alle køer blive malket og testet på samme måde, hvilket letter sammenligningen mellem dyrene i forskellige forskningsprojekter. Udstyret rummer den nyeste digitale teknologi til mælkeudtagning, og dataoverførslen er tilpasset SLUs eget databasesystem.
– Den nye teknologi åbner muligheder for forskning på nye parametre i mælken og for overvågning af kvægsundheden og mælkekvaliteten, siger Rauni Niskanen, dekan ved SLU.
– Vi er glade for at kunne tilbyde forskerne disse ressourcer, der letter og styrker mulighederne for at gennemføre avanceret forskning. Derudover vil opgraderingen af udstyret markant forbedre arbejdsmiljøet for staldpersonalet, tilføjer han.
SLU har også underskrevet en samarbejdsaftale med DeLaval, fortæller prorektor Erik Fahlbeck, SLU, og siger:
– Industrisamarbejdet er strategisk vigtigt for SLU. I denne sammenhæng handler det om videns udvikling og behovsbaseret forskning inden for digitalisering og ’big data’. Jeg ser gerne, at SLU indgår lignende industrielle samarbejder.
– For DeLaval er det meget vigtigt, at Sverige fortsætter med at have en førende rolle i forskning og udvikling inden for mælkeproduktion, og vi vil gerne have stærke forskningsmiljøer her, siger Lars Johansson, Senior Vice President for Corporate Communications and Sustainability, DeLaval.
Læs mere HER