Tuborgh: Afregningspris og klima-indsats skal hænge sammen

På et debatmøde i København luftede Arlas adm. direktør Peder Tuborgh ideen om, at mælkeprisen i fremtiden kan bindes op på klimaindsatsen på gården.
– Vores landmænd skal klima-certificeres. Det er ikke én gang for sjov. Det er løbende. Hvem ved, om det bliver en del af betalingsmodellen gående fremad. Det vil være snublende nær at forestille sig det, lød det fra adm. direktør i Arla Peder Tuborgh ifølge Landbrugsavisen.dk.
Anledningen var Landbrugsrådets 100 års jubilæum på Axelborg, hvor Tuborgh deltog i en debat om fremtiden i dansk landbrug sammen med tre andre ledere fra de største danske andelsskaber.
Ifølge landbrugsavisen var klima og bæredygtighed et varmt emne for de fire topledere. Læs artiklen HER og se Landbrugsavisens video fra debatten.
Peder Tuborgh fortalte, at man i Arla allerede har en arbejdsgruppe, der skal udearbejde en fælles international anerkendt standard for klima-aftryk. Han understregede, at Arla og dets 10.300 leverandører har mange forcer, når det gælder klimavenlig produktion.
Herudover er der på tværs af brancher – og blandt andet mellem de fire repræsenterede virksomheder i debatten — taget hul på et samarbejde om bæredygtighed.