Nyt ismejeri på Björketorps Gård tages snart i brug

10 pct. af omsætningen på Björketorps Gård i Blekinge kommer fra fremstilling af is. En investering på 3 mio. kr. i et nyt mejerianlæg skal gøre nicheproduktionen større og endnu mere lønsom.

 

Björketorps Gård, ejet af familien Brunberg i tre generationer, er en økologisk malkebedrift med skovbrug og isproduktion ved Ronneby. Det er otte år siden, at man begyndte at fremstille is for at have en nicheproduktion i forlængelse af mælkeproduktionen (med 150 malkekøer). Siden er isproduktion vokset stille og roligt.  Omsætningen udgør nu ca. 1 mio. kr. eller 10 pct. af gårdens samlede omsætning. Og snart åbner Björketorps Gård et nyt mejerianlæg, hvor der kan produceres mere is – i flere emballeringer. Isfremstillingen foregår allerede nu året rundt, dog med størst salg om sommeren. Isen sælges fra gården, på messer og til udvalgte restauranter.

I anledningen af udvidelsen har Alt-TV besøgt gården og lavet en video, hvor Per Brunberg fortæller om baggrunden, og om hvordan isproduktionen foregår nu — og i fremtiden. Han fremhæver, at mælkeråvaren kommer fra egen gård – og med fløde fra Skånemejerier, hvor Björketorps Gård er andelshaver. Ingredienser som æg, honning og frugt hentes hos naboerne. Han understreger desuden, at det er lysten, der driver værket. Se filmen HER