Boxholmostens vänner havde forslag med til Arla

Fredag den 14. juni besøgte fire repræsentanter fra Boxholmostens vänner Arlas hovedkontor i Aarhus i Danmark. Rejsen var et led i kampen for at bevare produktionen af osten i Boxholm.

Efter mødet med Arlas ledelse ser Boxholmsostens vänner forventningsfuldt på fremtiden, skriver ATL, der interviewede talsmand Morgan Sehlstedt umiddelbart efter mødet.

Formålet med rejsen var at vække forståelse hos Arla for Boxholmostens situation. Delegationen fra Boxholm medbragte desuden et konkret forslag, som indeholder et respit, hvor Arla skal forsætte med at producere osten i Boxholm i fire år for at få mulighed for at udvikle og styrke osten. I den periode skal Boxholmsostens vänner til gengæld hjælpe Arla med at vende den dårlige PR, der er skabt i forbindelse med Arlas beslutning om at stoppe produktionen på sit mejeri i Boxholm.

– Det er ikke gået ubemærket hen. Arla har mistet penge i Mellemsverige på det her, og det begynder at gøre ondt, sagde Morgan Sehlstedt, som er tilfreds med mødet hos Arla.

– Følelsen er, at Boxholmsosten bliver i Boxholm, tilføjede han til SVT.se.

På mødet blev det aftalt, at Arla Foods skal arbejde med forslaget internt frem til september, hvor parterne mødes igen.

Frem til september-mødet fortsætter Boxholmsostens vänner deres kamp ’i uforandret takt’, tilføjede Morgan Sehlstedt.

Se hele artiklen på svensk HER