Norrmejerier har genvalgt formand og fordelt positivt resultat

På Norrmejeriers generalforsamling den 7. maj blev Ulla Bergström genvalgt som som formand. Mødet vedtog desuden bestyrelsens forslag til fordeling af årets resultat.

På årsmødet, der blev afholdt i Umeå blev Ulla Bergström, mælkebonde fra Svensbyn (Norrbotten) genvalgt som medlem af Norrmejeriers bestyrelse og efterfølgende udnævnt som formand. Hun har siddet i Norrmejeriers bestyrelse i 12 år. De sidste to år som formand. Hun er desuden medlem af Svensk Landbrugsforskningsråd (SLF).

– Jeg er glad for den tillid, jeg har fået til at lede Norrmejeriers bestyrelse i endnu en periode. Som norrlandsk mælkeproducent elsker jeg virkelig, at Norrmejerier fortsat vil være en stærk og uafhængig forening, der gør det godt for Norrland og Norrlands forbrugere, siger hun i en pressemeddelelse.

Norrmejerier kom ud af 2018 med et positivt resultat på 16,5 mio. kr. efter finansielle poster. Samtidig har ejerne fået udbetalt 57 mio. kr. mere for mælken i forhold til 2017. Omsætningen var 78 mio. kr. højere end sidste år, og mælkeindvejningen landede på 206 mio. kg, hvilket er uændret fra 2017.

– Året var vejrmæssig ekstremt, hvilket var stressende for gårdene både arbejdsmæssigt og økonomisk. Derfor er jeg særligt stolt over vores norrlandske forbrugere, der forstår vigtigheden af ​​valget ved køledisken og trofast vælger norrlandsk, siger Ulla Bergström.

På mødet blev bestyrelsens forslag til fordelingen af ​​2018-resultatet enstemmigt vedtaget. Bestyrelsens forslag indebærer, at 5,4 mio. kr. vil blive tildelt til medlemmernes konto som bidragsemission, hvilket svarer til en rentebetaling på 3,5% af indsatserne i foreningen.