Populær ostebutik vender tilbage på nettet

I julen i 2018 åbnede Falbygdens ostbutik en online-butik, hvor man kunne bestille oste direkte til døren. Det blev en succes, som nu bliver gentaget.

Falbygdens ostbutik — på Tomtebogård i Borgunda by, mellem Falköping og Skövde — er et populært udflugtsmål med mere end 200.000 gæster om året.

I anledningen af julen i 2018 åbnede Falbygdens ostbutik en online-butik, hvor man kunne bestille oste direkte til døren.

– Vi lancerende en ostebutik på nettet for at give vores kunder mulighed for at købe udvalgte oste til juledagene. Vi blev overraskede over den store interesse, og har besluttet at relancere netbutikken, siger Gry Andersson Nordström, mærkevarechef i Falbygdens Ost.

Sammen med en ostemester har man blandt andet sammensat en række osteprøver til ”ostesmagning”, så kunderne får mulighed for at opleve flere gode oste og få tips til, hvad der er godt at drikke til. Der medfølger brochurer om ostene og en guide til, hvordan man kan gennemføre en ostesmagning.

– Osteprøverne passer perfekt som en gave, til festen eller til dem, der bare gerne vil spise en masse gode oste, fortsætter Gry Andersson Nordström.

I netbutikken kan man også købe ostestykker med særlig fokus på sæsonens oste. Sortimentet tæller desuden en ostekage, der passer sommerens fester. Udvalget findes på www.falbygdensost.se/butik.

Historien bag Falbygdens ostbutik begynder i 1878, da Falbygdens Ost blev grundlagt på Tomtebo gård i Borgunda by. Mejeriet flyttede senere til Falköping. Den første butik kom til i 1937, og antallet af butikker nåede på sit højeste op på 25 butikker i i bl.a. Jönköping, Göteborg, Örebro og Stockholm.
I tilknytning til den nuværende butik åbnede i 1987 et ’Osteria’ , hvor gæsterne både kan spise og købe et bredt sortiment af kvalitetsoste. Siden er butikken udviklet til at omfattet et bredt udvalg af andre delikatesser og er i de seneste år blevet et markedscentrum for lokalt produceret mad — med varer fra mere end 20 lokale producenter.
Falbygdens Osteria, med butik, restaurant og salg af oste- og delikatessegaver drives i dag, uafhængigt af Falbygdens Ost, af Robert Bengtsson, som er femte generationens i ostevirksomheden. Falbygdens Ost ejes af Arla.