KESO i ny klimavenlig emballage

KESO® er nu på hylderne i en ny emballage – papirfiberbægre, der har 60 pct. lavere klimapåvirkning end de tidligere plastikbægre.

KESOs velkendte plastikbægre er byttet ud med bægre i papirfiber – og samtidig har emballagen fået et opdateret og moderne design. Formålet er dog først og fremmest at mindske klimabelastningen. Introduktionen af den nye emballage kommer således til at mindske klimapåvirkningen med 60 pct. Det svarer til 560 ton mindre kuldioxid om året, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

I første omgang er det KESO® 250 gram, der er kommet på hylderne i ny emballage. Senere på året følger KESO® 500 gram. Den svenske ’cottage cheese’ KESO har været en favorit på markedet i mere end 60 år.

– Da KESO® er et vores ’storsælgende’ produkter, så kan vi takket være de nye bægre reducere vores klimapåvirkning betydeligt. Ændringen af bægerne til KESO® 250g og 500g vil tilsammen bidrage med 560 tons mindre kuldioxid pr. år, hvilket svarer til emissionerne fra produktionen af 17 millioner plastposer, siger Magdalena Falk, Brand Manager for KESO®, Arla Foods. Hun tilføjer, at reduktionen af emballagernes klimapåvirkning er en del af Arlas strategi, hvor målet i første omgang er en reduktion på 25 pct. i 2020. I 2045 skal emballagernes klimapåvirkningen være lig nul.