Dalsspira dropper gedemælken

Mejeriet Dalsspira har taget gedemælken ud af sit sortiment på grund af for høje omkostninger ved et for lavt salg.

Dalsspira Mejeri har indtil april produceret gedemælk, gedeyoghurt og flere forskellige gedeoste, men nu er det slut. Af forretningsmæssige årsager har bestyrelsen besluttet af tage gedemælken ud af produktionen.

Gedemælks-virksomheden har været forbundet med omkostninger, som har forringet resultatet, lyder det i en pressemeddelelse, hvor salgsudviklingen betegnes som svag. Gedemælksprodukterne omsatte for 1,6 millioner kroner i 2018. Ved at droppe sortiment forventer Dalspira at forbedre mejeriets resultat.

– Vi har en god udvikling i vores komælks-virksomhed med en kontinuerlig salgsstigning, som vi vil værne om og udvikle fremover for at styrke lønsomheden, siger Dalsspiras VD, Malin Jakobsson i en kommentar til lantlandbruk.se.

Dalsspira Mejeri ligger i Färgelanda i Dalsland. Historien startede i 2001, da Carina Alexandersson avlede geder og producerede oste, som hun solgte fra egen gårdbutik. 2006 er mejeriets officielle grundlæggelses år. Her foregik produktionen i lidt større lokaler, og man begyndte at sælge gedemælksprodukter til supermarkeder og grossister. Den helt store udvidelse var i 2016, da mejeriet rykkede ind på sin nuværende adresse og samtidig begyndte at producere komælks-produkter med stor succes.

I december 2015 blev mejeriet noteret på Spotlight Stock Market, men siden introduktionen er aktierne faldet. I efteråret 2018 havde Dalsspira således et underskud på ca. 5,9 mio. kr. Og derfor valgte man at udstede nye aktier og lancerede en ny forretningsplan med fokus på lønsomheden. Aktieemission gav Dalsspira den nødvendige kapitalindsprøjtning. Samtidig viser regnskabet for 2018 en øget omsætning på 3 procent, og stigningen er fortsat ind i 2019.