Boxholmsostens venner giver ikke op – next stop Danmark

I oktober 2018 besluttede Arla at flytte produktionen af Boxholmsost fra Boxholm til Östersund.Foreningen Boxholms­ostens venner har dog ikke opgivet kampen for at bevare osteproduktionen i byen og planlægger en manifestation i Danmark.

Arlas planer om at flytte Boxholmsosten har været mødt af massiv kritik, og foreningen Boxholms­ostens venner har afholdt flere protester. Den 16 maj planlægger de at fylde en bus med ’ostevenner’, der skal køre til Arla Foods hovedkontor i Aarhus i Danmark. Her vil de banke på døren til koncerndirektørens kontor — og håber at komme ind. Det fortæller foreningsmedlem Morgan Sehlstedt til Länstidningen.

– Vi arbejder for at mejeriet skal sælges i sin helhed, og at osteproduktionen bliver i byen, siger han og henviser til, at der allerede findes en lokal køber med interesse i at drive mejeriet i Boxholm.

– Faktum ar at mejeriet ikke er til salg, og det har vi været tydelige med, svarer Erik Bratthall, pressechef hos Arla Foods, til SVT Nyheter Öst. Han beklager samtidigt, at der har været rygter i medierne om et muligt salg.

Morgan Sehlstedt håber imidlertid, at Arla kommer på andre tanker.

– Alle selskaber har en grænse, og hvis det kommer til at påvirke Arla så meget i nærområdet, at det går ud over pengekassen, så vil Arla nok ikke være så hårdnakkede, siger han til Mittmedia.se.

På Boxholms-ostens venners hjemmeside www.boxholmsost.eu (billedet) kan man læse mere om osten og interesseorganisationen. Foreningen har også en facebookside med 13.000 medlemmer.