Västerbottensost® går til filmen

Et britisk filmhold har besøgt mejeriet i Burträsk for at fortælle historien om om Västerbottensost®. Dokumentarfilmen kan nu ses på GreatBigStory.com, som ejes af CNN.

 

– At filmholdet fandt hele vejen til Burträsk viser at Västerbottensost® er en lille, men betydningsfuld del af verden, siger, Thomas Rudin, som er ostemester for Västerbottensost®. Han er desuden fortæller i filmen sammen med sin kollega lagerchef Ola Larsson.

Great Big Story i London kontaktede mejeriet i Burträsk, fordi de havde hørt om den unikke ost i Norden, som ikke kan fremstilles andre steder end på det lille mejeri i Burträsk — ejet af Norrmejerier. Filmholdet besøgte både mejeriet og de landmænd, der leverer mælken.

– De fulgte Västerbottensost® gennem historien, fra mejeristen Ulrika Eleonora Lindström opfandt opskriften i 1872 til i dag, hvor Västerbottensost® er hele Sveriges ost, siger Thomas Rudin. Efter mere end 100 år, fremstilles Västerbottensost® stadig efter samme hemmelige opskrift og af mælk fra gårde i området.

Great Big Stories, som ejes af CNN i New York, er et uafhængigt filmselskab, der rejser jorden rundt for at portrættere fascinerende hændelser, mennesker, steder og ting, der kan være med til at forandre vores syn på verden.
Västerbottensost® ligger stabilt på YouGov’s top 10-liste over Sveriges stærkest varemærker, der har fået mest positiv omtale.

Se filmen HER