Norrmejerier præsenterer positivt årsresultat

Norrmejerier kom ud af 2018 med et positivt resultat på 16,5 mio. kr. efter finansielle poster og med en højere udbetaling til ejerne på 57 mio. kr. i forhold til 2017. 

Norrmejeriers omsætningen var 78 mio. kr. højere end sidste år, og mælkeindvejningen landede på 206 mio. kg, hvilket er uændret fra 2017.
– Væksten forbliver stærk og foreningen investerer i fremtiden, opsummerer Norrmejerier i en pressemeddelelse, der gennemgår årets forløb begyndende med ekstremt snevejr over sommerens tørke til et vejrmæssigt godt efterår.
– Årets vejrlig har været stressende for gårdene, både hvad angår arbejde og økonomi. Ligesom andre foreninger har vi prioriteret ejerens afkast i form af styrkelse af landbrugernes likviditet i løbet af året. Den direkte udbetaling for mælken har derfor været bestyrelsens prioritet, siger Ulla Bergström, Norrmejeriers formand.
Norrmejerier har også investeret i fremtiden i 2018. Der er for eksempel oprettet et nyt 5.500 kvm stort kølehus på Umeå mejeri for at imødekomme en voksende og bæredygtig logistik. Og Luleå mejeri har udvidet sit frysepunkt med næsten 50% for at imødekomme den øgede interesse for samdistribution af fødevarer.
– Co-distribution er et vindende koncept for bæredygtig madtransport i Norrland. Belastningen på miljøet er reduceret, og transporterne er også mere økonomisk bæredygtige, siger Anders Fredriksson, CEO Norrmejerier.
Samtidig er der foretaget investeringer i nyt proces- og produktionsudstyr på mejerierne i Luleå og Umeå. Der er blandt andet blevet installeret en ny linje til skiverost i Umeå. Desuden fortsatte efterspørgslen efter laktosefrie produkter med at stige i 2018, og i løbet af året blev Norrmejeriers laktosefri mælk lanceret i en ny større og bæredygtigt emballage.

Se Norrmejerier Årsrapport 2018 HER