Kvibille lancerer to nye skimmeloste

Hallands Hav og Kvibille Mild Ädel er to nye skimmeloste fra Kvibille. Den ene, Halland Hav, har allerede modtaget en medalje før, den blev lanceret i butikkerne.

Kvibille Mild Ädel er en mild og cremet skimmelost, der passer perfekt til madlavning. Skimmelkulturen er en hvid Penicillium roquefort i stedet for den blå, som anvendes i Kvibilles øvrige oste. Det betyder blandt andet, at den ikke farver maden grå, hvis den bruges i madlavning.

Hallands Hav er en landtidslagret blåskimmelost, som under sin sidste del af modningsprocessen lagres ved lavere temperatur, hvorved den får en rund, men kraftfuld smag og cremet konsistens.

– Vores nyeste ost har hentet sin inspiration fra Hallands smukke natur, strandenge og hav. Ved en prøvesmagning under udviklingen udbrød en af testerne: ’Den smager som havet!’, fortæller Roland Johansson, som er ostemester på Kvibille, som er ejet af Arla.

Halland Hav faldt også i dommernes smag, da den blev præsenteret på den årlige ostefestival på Münchenbryggeriet i Stockholm medio februar. Her modtog osten en sølvmedalje, hvilket var den højeste placering på festivalen, hvis krav er meget høje. Således fik kun to oste sølvmedaljer på Ostfestival 2019.