Masser af mælk og mejeriprodukter ender som madspild

Mere end hver 5. svenske husstand har kasseret mælk indenfor den seneste måned, viser undersøgelse foretaget for dagligvarekæden Willys i Sverige. Flere mejeriprodukter ligger højt på madspildlisten.

Den svenske detailkæde Willys ønsker at reducere madspild, så omfanget halveres senest i 2025. I 2016 var omfanget knap 100 kg. pr. svensker – og derfor har kæden nu sammen med analysebureauet Sifo analyseret, hvilke produkter, der er tale om for at kunne lægge en strategi på denne baggrund. Forbrugerne har oplyst, hvilke produkter de har kasseret indenfor den seneste måned. Det skriver Axfood i en pressemeddelelse. Blødt brød scorer højest (46 pct.) efterfulgt af 5 forskellige grønsager/frugter. Og hele 6 produkter på top 20 er mejeriprodukter. P

Produkt                        Andel

1.        Mjukt bröd        46%
2.        Gurka                 30 %
3.        Banan                 27 %
4.        Clementin          24 %
5.        Tomater             23 %
6.        Äpplen                23 %
7.        Mjölk                  22 %
8.        Crème fraiche   21 %
9.        Morot                 20 %
10.      Lök                      18 %
11.      Grädde               18 %
12.      Potatis                16 %
13.      Pasta                   15 %
14.      Apelsin                14 %
15.      Hårdost               14 %
16.      Avokado              13 %
17.      Skinka                  12 %
18.      Ris                        11 %
19.      Yoghurt               11 %
20.      Gräddfil               11 %

Undersøgelsen er gennemført i december 2018 blandt 1001 personer.