Ny kapitalindsprøjtning til Dalsspira efter milliontab

Det børsnoterde mejeriselskab Dalsspira har gennemført en overtegnet nyemission, der tilføjer 5,8 mio. kr. til selskabet. Målet er nu at nå break-even, skriver atl.nu.

Dalsspira i Färgelanda producerer og leverer mejeriprodukter fra ko- og gedemælk til butikker i det vestlige Sverige. Mælken indsamles fra seks gårde, og mejeriet indvejer lidt over 13 tons mælk hver anden dag.

Dalsspira har været noteret på Spotlight Stock Market siden december 2015, men siden introduktionen er aktierne faldet med 66 procent, og kursen er gået fra 8 kr til 2,36 kr. I samme periode er Spotlights eget indeks er steget over 40 procent. I efteråret 2018 havde Dalsspira således et underskud på næsten 5 mio. kr. Og derfor valgte man at udstede nye aktier.

Den nye aktieemission har givet Dalsspira en kapitalindsprøjtning på 5,8 mio. kr. — efter en overtegning på 111 procent. Pengene vil blandt andet blive brugt til investeringer i produktionsapparatet for at øge effektiviteten og udvide sortimentet. I forbindelse med emissionen er der udviklet en ny strategiplan, der også går ud på at øge markedsanden i Dalsland og Bohuslän.

Målet er nu break-even, og ifølge bestyrelsen betyder det, at værdien af salget skal stige fra den nuværende 1,8-2,0 mio. kr. pr. måned til 2,5-3 mio. kr. pr. måned.