Arla sparer 160.000 ton vand om året

Danmark Protein forsyner i 2018 samtlige pumper med flowmålere og ventiler, hvilket vil give en årlig vandbesparelse svarende til vandforbruget i 1500 husstande. Arla Foods Ingrediens deler selskabets erfaringer på IFC World Congress, ’Water Management and Sustainability’ d. 14.-15. november I Herning.

Danmark Protein fremstiller vallebaserede ingredienser. Det går strygende med produktion og afsætning, som er i konstant vækst. Det samme har været gældende for anlæggets vandforbrug, som er stort – bl.a. til de mere end 1000 pumper, som er installeret overalt i fabrikken. Thomas Lauritsen er civilingeniør i afdelingen for Production, Technology & Development, hvor han udelukkende arbejder med at finde ud af, hvordan fabrikken kan spare mest muligt vand og energi.

– Vi har et naturligt stort forbrug af pakdåsevand i vore pumper, til fremstilling af ingredienser. Nu er der udviklet ny teknik og knowhow som kan hjælpe os med at mindske forbruget. Alene på pakdåsevandet forventer vi at kunne spare over 160.000 m3 rent vand om året, siger Thomas Lauritsen.