Fødevareindustrien skruer ned for vandet på international kongres

Dansk fødevareindustri er langt fremme, når det gælder bæredygtig anvendelse af vand i produktionen. Denne viden skal deles ved at kigge Arla, Carlsberg, Danish Crown og andre over skulderen på IFC World Conference d. 14.-15. november i Herning. De hurtige kan få early-birdrabat ved tilmelding.

Dansk fødevareindustri bruger ca. 5,5 mia. liter vand, når rør, tanke og andet udstyr skal rengøres. En af storforbrugerne er mejerierne, som samtidigt producerer masser af overskudsvand, når værdistofferne er taget ud af mælken til ost, smør og pulver. Dette giver spændende muligheder for at skabe bæredygtige kredsløb. Arla Foods har sammen med Grundfos BioBooster vist vejen med et vandrensningsanlæg på Rødkærsbro Mejeri, hvor man formår at omdanne spildevand til drikkevandskvalitet, som man bruger i rengøringen. Teknologien har netop modtaget Global Water Award i Paris, og et besøg i Rødkærsbro indgår i programmet for de to faglige dage.

Läs mer