Arla etablerer Brexit-kontor

Når Storbritannien i 2019 træder ud af EU, betyder det en ny virkelighed for Arla, som har sit største enkeltmarked i landet. Derfor er det vigtigt at kende de nye samarbejdsvilkår i detaljer og samtidigt vigtigt, at forklare virksomhedens interesser overfor de involverede EU-politikere og embedsmænd. På den baggrund har Arla pr. 1. august etableret et særligt Brexitkontor, som ledes af Helena Fagraeus, der hidtil har arbejdet med forskellige strategiske og kommercielle forhold i virksomheden, skriver Maelkeritidene.
– Jeg skal lede arbejdet med de forskellige scenarier samt evaluere vores forretningsstrategi i Storbritannien for at sikre, at Arla står stærkt efter Brexit, siger Helena Fagraeus til ejerbladet.
– Ved at vurdere hvilken betydning Brexit kan få for forskellige scenarier kan vi definere mulige veje fremad for Arla, siger hun og påpeger samtidigt, at der vil være fokus både på samhandel og adgang til det britiske marked samt på at sikre Arlas britiske andelshavere lige vilkår i konkurrencen med de øvrige mælkeproducenter i EU.