Lindahls kvargyoghurtsortiment kommer nu i takåsförpackning om 1000 g med skruvkork samt att den smaksatta varianten (vanilj) blir utan tillsatt socker. Sortimentet utökas med två nya smaker – jordgubb och mango-kokos – och även dessa kommer vara utan tillsatt socker.
Lindahls kvargyoghurt i takåsförpackning har en slät och krämig konsistens och innehåller 5 % protein och 2 % fett.
Den nuvarande förpackningen för drickkvarg att bytas ut. Dagens plastflaska blir till en pappförpackning och volymen minskar från 350 ml till 330 ml. Med den nya förpackningen kommer även en något uppdaterad produktionsprocess som ger drickkvargen en mindre tjock konsistens och därmed mer lättdrucken än tidigare.
Från början av februari kommer Lindahls kvarg ha en mjukare och krämigare konsistens. Detta då kvargen kommer genomgå en väl anpassad och skonsam mixning/behandling för att få optimal struktur. Genom att pumpa kvargen genom en speciell mixer kan man stretcha och bearbeta produkten till en mjuk och len konsistens, utan några receptförändringar.